מה עדיף? מזומן ביד או נכסים משועבדים ומהם התנאים לפתיחת הסכם גירושין

לפני מספר ימים פסק בית המשפט לענייני משפחה בתיק מעניין בו ייצגתי הפעם את הבעל.
לפני 3 שנים התגרשו בני הזוג לאחר שלאישה אצה הדרך. עד כדי כך, שהיא ביקשה לקבל cash money ולא להיות קשורה עוד לשעבודים שרבצו על הנכסים של בני הזוג. כעבור 3 שנים גילתה האישה שבעלה לשעבר מצליח בעסקיו ואף הסיר חלק מהשיעבודים, והיא פנתה לבית המשפט לפתוח את הסכם הגירושין בטענה שבעוד שהיא קיבלה קצת פחות מ 3 מיליוני שקלים, בעלה יצא מהנישואים עם עשרות מיליונים.

מנגד טען הגרוש באמצעותנו כי היא אינה אישה כנועה ותמימה כפי שהיא מנסה להציג את עצמה, אלא דעתנית ומשכילה, וניסיונה העשיר בבנקאות ובתיווך נדל"ן הוא ראיה לכך.
שופטת בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב, השופטת דהן ציינה כי ראוי שבתי המשפט לא יתערבו בהסכמי גירושין שאושרו, והנטל הרובץ על מי שעותר לבטל הסכם כזה גבוה במיוחד... במיוחד כשמבקש הביטול הוא מי שיזם את הגירושין, למרות שעדיין קיים פתח לביטול במקרה שצד להסכם הוכיח כי חתם עליו בניגוד לרצונו החופשי.

השופטת לא מצאה שזה המקרה שלפניה וכי מעדות האישה עולה שהיא חששה מאוד לקחת על עצמה התחייבויות והלוואות שרבצו על הנכסים של בני הזוג, לאחר שראתה שהדבר מדיר שינה מעיני בעלה. בנסיבות אלו, היא העדיפה לקבל סכום מוגדר במזומן מאשר להתעסק עם התחייבויות.

בתוך כך השופטת שללה אפשרות לפגמים שנפלו בכריתת ההסכם כגון עושק או הטעיה. היא כתבה שהתובעת היא "אישה אינטליגנטית ובעלת ניסיון חיים רב" שידעה בדיוק על מה היא חותמת. לפיכך התביעה נדחתה והאישה חויבה לשלם לגרוש הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 25 אלף שקל.

ואנו נוסיף, כי לפני שרצים לבית משפט, כדאי להתכונן היטב עם טיעונים ממנצחים ולא לנקוט בשיטת 'הסמוך'.

תלה"מ
בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו
46391-07-19
14/08/2022
בפני סגנית הנשיא:
מירה דהן