הפעם החוקרים הפרטיים לא סייעו לו

בעל שחשד שאשתו בוגדת ועקב כך בית הדין הרבני ישלול את זכותה לכתובתה התאכזב לגלות שבית המשפט סבר אחרת וחייב אותו לשלם את כתובתה

הבעל שכר חוקרים פרטיים כדי להוכיח שפרודתו מתרועעת עם גבר אחר גם כדי להתחמק מתשלום הכתובה- בית משפט לענייני משפחה חשב אחרת והכניס את סכום הכתובה למאזן הכולל של חלוקת הרכוש בין הצדדים.

זוג תושבי פתח תקווה שנישאו ב 2004 החליטו להתגרש לאחר 12 שנים בהן נולדו להם 2 ילדים. תחילה הגיש הבעל תביעת גירושין לבית הדין הרבני האזורי פתח תקווה זאת במקביל לתביעה שהגיש בבית משפט לענייני משפחה בפ"ת שם ביקש פירוק שיתוף ואיזון משאבים בין הצדדים.

הבעל מיהר להגיש את תביעת הגירושין בביה"ד הרבני במחשבה כי חומרי החקירה שאסף ישכנעו את הדיינים שאשתו בנפרד מורדת ובכך לא יצטרך לשלם את סכום הכתובה הגבוה עליו התחייב בחופתם בסך 360 אלף שקלים. אלא שלמרות כל האסטרטגיות, חוקרים פרטיים ותרגילים משפטיים בבית המשפט לענייני משפחה חשבו אחרת. בית משפט דווקא נתן ערך לכתובה במסגרת חלוקת הרכוש בין הצדדים וחייב את הבעל לשלם 250 אלף ש"ח כחלק מהאיזון הכללי בין הצדדים.

לטענת הבעל, הסיבה לרצונו להתגרש היתה שהוא היה נתון מתחילת נישואיהם לאלימות נפשית  ולעלבונות מצד אשתו וכי היא גרמה לסכסוך בינו ובין משפחתו- דבר שהביא לניתוק עימה.
במהלך הדיון בבית הדין הבעל הציג על ידי עו"ד איילת שיים מור בפני ביה"ד חומרי חקירה שנאספו על ידי חוקרים פרטיים ששכר מהם עולה כי לאחר שהצדדים נפרדו והבעל עזב את הדירה, ניהלה אישתו רומן עם גבר אחר שאף לן בדירה. כידוע, על פי ההלכה היהודית מדובר בבגידה כל עוד הצדדים לא התגרשו.

האשה מצידה שיוצגה על ידי עו"ד רפי שדמי טענה כי האשם בכישלון בנישואין מוטל דווקא על בעלה ובהמשך טענה בבית משפט לענייני משפחה כי זכותה לקבל את כתובתה בנוסף לחלוקה שווה של הרכוש בינה ובין בעלה.

בית הדין הרבני התרשם כי דרישתה של האשה לשלום בית אינה אלא מהשפה ולחוץ לאור העובדה שהאשה לא פתחה תיק תביעת שלום בית, אלא תיק תביעת כתובה, וכן לאור מסרונים ונתונים נוספים שהצביעו על כך שאינה חפצה עוד בבעלה. בעקבות כך בחודש מרץ קיבל בית הדין הרבני את תביעת הבעל לגירושין ודחה את דרישת האשה לשלום בית.
עם זאת ביה"ד לא מיהר למנוע מהאשה את כתובתה כפי שלכך חתר בעלה והחליט לפסוק בנושא רק לאחר סיום ההליך הרכושי המתנהל בביהמ"ש, והמצאת החומר המשפטי לתיק ביה"ד.

בינתיים בתחילת יוני הסכימו השניים על פירוק שיתוף בדירתם המשותפת וחלוקת סכום המכירה שווה בשווה ביניהם. 
לפני מספר ימים התקבל פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה והבעל ובאת כוחו עו"ד שיים מור התאכזבו לגלות שלמרות מאמציהם לנשל את האשה מכתובתה, בית המשפט לענייני משפחה החליט כי מתוך חלקו של הבעל בדירה ירדו 250 אלף ₪ על כתובתה של האישה.

בא כוחה של האשה, עו"ד רפי שדמי מביע קורת רוח מפסה"ד אשר מכניס את סכום הכתובה למאזן הכולל של חלוקת הרכוש בין הצדדים.
 

הכתבה פורסמה ב  mynet:

http://mynetroshhaayin.co.il/article/306118/7

ובמאקו:

https://www.mako.co.il/men-stories/Article-44c86e20717a461006.htm